Milieu

Milieu

Mede doordat IsoBriq® een Belgisch product is wordt de ecologische voetafdruk, onder meer door kleine afstanden voor transport, aanzienlijk beperkt.  
Neopor® en beton zijn 100 % recycleerbaar.
Isobriq®, vervaardigd uit Neopor®, is een schuimisolatie die een nul classificatie van de ozonuitputting heeft en dus geen CFC's of HCFC's bevat.
Alle verpakkingsmateriaal voor: voeding en vepakking worden gemaakt van EPS-korrels.
Volgens dezelfde bron kunnen ook bij de toepassing van PUR huidproblemen optreden. Er wordt zelfs verwezen naar astmaverschijnselen. Voor EPS, in de volksmond ook wel ‘piepschuim’ genoemd, zijn dergelijke effecten niet gevonden.

Baby op EPS: Zou een vezelhoudende isolatie hetzelfde aangename effect hebben?

Lees het volledige artikel op : http://www.isolatie.info/Gezondheid

(Bronnen: Tijdschrift voor toegepaste Arbowetenschappen 2008 * Health Effect on Construction materials and construction products * Arborisico's in de branche Glas- en bouwmaterialen-industrie BIK 26)
Recylage :

Vele leveranciers claimen dat hun isolatiemateriaal recyclebaar, dus duurzaam, is. Voor slechts weinig materialen is dit ook daadwerkelijk het geval. EPS is hier een positieve uitzondering op. Het percentage EPS dat in Nederland gerecycled wordt is gegroeid van 50% (1999) naar ca. 84% (2008). (Bron; Stybenex) Bij PUR en minerale wol is het recyclen in de praktijk in een minder vergevorderd stadium.

Lees het volledige artikel op : http://www.isolatie.info/milieu

Bron : EPS presteert het beste op elke trede van de ‘Ladder van Lansink’ en is dus het milieuvriendelijkst.